Just a little reminder

Tänään haluan antaa sinulle neuvon. Neuvon, jonka eräs viisas ihminen antoi minulle jokunen aika sitten, ja joka sittemmin on helpottanut oloani monen asian suhteen. Se kuuluu näin:

”Tee se, mitä voit tehdä juuri tänään, juuri nyt, tähän kellonaikaan. Se riittää.”

Neuvon antanut henkilö kehotti minua miettimään jokaisella hetkellä, kun tunnen oloni stressaantuneeksi, voinko juuri nyt tehdä asian eteen jotain enemmän, mitä olen jo tehnyt. Jos en, minun täytyy antaa asian olla, sillä nimenomaan se, että mietimme, mitä voimme asian eteen tehdä joskus tulevaisuudessa tai mitä olisimme voineet tehdä menneisyydessä, aiheuttaa stressiä.

Aina, kun huomaat haikailevasi joko menneisyyteen tai tulevaisuuteen, yritä palauttaa itsesi tähän hetkeen, ja ymmärtää, että se mitä olet asioiden eteen jo tehnyt riittää eikä sinun tarvitse tehdä yhtään sen enempää.

Myönnän, etten itsekään ole kyseistä neuvoa täysin sisäistänyt, sillä olen aina ollut huono elämään hetkessä, mutta aina, kun muistan nuo sanat, tuntuu kuin iso kasa suuria kiviä valahtaisi hartioiltani maahan ja oloni helpottaa, sillä miksi pilata juuri tämä hetki, tässä ja nyt, murehtimalla asioista, joihin emme voi vaikuttaa? Sitä paitsi, monesti lopputulos on aina sama, murehdimme sitten itsemme kipeiksi tai emme, joten yritetäänhän olla huolehtimatta ja elää tässä hetkessä nauttien siitä, sillä kun oikeasti keskitymme sen hajuihin, näköhavantoihin ja ehkä jopa makuihin, tässä hetkessä itsessään on meille ihan tarpeeksi pureskeltavaa.

Processed with VSCO with c1 preset

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.