The beauty of our homeland

Processed with VSCO with c1 presetProcessed with VSCO with c1 presetProcessed with VSCO with b5 presetProcessed with VSCO with c1 preset
Processed with VSCO with c1 preset
Kuten sanottu, minulla on ollut lieviä vaikeuksia totutella elämään Suomessa (vaikka olin poissa vain kolme viikkoa…), tai enimmäkseen ajatukseen siitä, että olen taas täällä ja tulen olemaan tovin ennen kuin pääsen jälleen hyppäämään lentokoneeseen kohti kaukomaita.

Kotiutumista on kuitenkin helpottanut huomattavasti se, että aurinkokin on suvainnut välillä näyttäytyä lukuisista sadepäivistä huolimatta. Olemmekin aurinkoisina päivinä äitini kanssa nauttineen kotiseudun kauneudesta, sillä vaikka välillä sitä ei uskoisi, täältäkin löytyy todella kaunista maastoa. Erityisesti nautin uusien kivojen paikkojen löytämisestä. Sellaisten, jotka ovat aina olleet lähellä, mutta silti niihin ei ole koskaan tarkemmin tutustunut. Esimerkiksi, matkalla Ikeasta kotiin pysähdyimme katsomaan pieniä lampaan pokasia! Uuiiih, en olisi millään edes malttanut jättää niitä sinne, sillä yksi niistä sulatti sydämeni täysin. Tämäkin lammasaitaus oli ollut siinä niin kauan kun muistan, mutta tämä oli ensimmäinen kerta, kun todella avasin sille silmäni. Perjantaina tein myös jotain ennen kuulumatonta, nimittäin kastoin talviturkkini! En ollutkaan pulahtanut Suomen vesistöihin moneen vuoteen. Vesi oli hyisen kylmää, mutta sitäkin rentouttavampaa pitkän kävelylenkin jälkeen. Eräs toinen päivä pyöräilimme Arboretumiin ihastelemaan kukkaanpuhjenneita ruusuja ja Finlaysonille katsastamaan kivat katumaalaukset, jotka todellakin tuovat katukuvaan piristystä!

Varmaan on sanomattakin selvää, että reissaan mielummin ulkomailla, kuin Suomessa, mutta erityisesti tämä mennyt vuosi on saanut minut tajuamaan, etten todellakaan voi kieltää, etteikö tämä aina-niin-harmaana-pidetty kotimaakin osaisi ajoittain olla todella kaunis. Täytyy vain osata avata sille silmät.

Mitkä ovat teidän suosikkipaikkoja Suomessa?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.