SUNNUNTAIKÄVELYLLÄ PISPALASSA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Processed with VSCO with e3 presetOLYMPUS DIGITAL CAMERA     Processed with VSCO with e3 presetOLYMPUS DIGITAL CAMERA     Processed with VSCO with e3 presetOLYMPUS DIGITAL CAMERA     Processed with VSCO with b1 presetOLYMPUS DIGITAL CAMERA     Processed with VSCO with e3 presetOLYMPUS DIGITAL CAMERA     Processed with VSCO with e3 preset
Monesti kun olen ulkona kävelyllä, tykkään valokuvailla samalla. Tämän vuoksi valitsen useimmiten reittini sen mukaan, mistä voin todennäköisimmin löytää jotain kuvattavaa.
Viime aikoina minulla on kuitenkin ollut hyvin vahva tunne siitä, että vaikka kotimme on lähellä metsää, olen kolunnut kotikonnujemme viimeisenkin mahdollisen nurkan eikä uutta nähtävää enää ole.

Kuvatessani haen aina jotain, mikä saa inspiraationi heräämään, ideoita virtaamaan ja joskus jopa wow-elämyksiä aikaan. Niin no, mainittakoon, että joskus saatan myös pysähtyä kuvailemaan sorsia – kuten eilen.

Sunnuntaipäivän sää oli kaunis, ”jee, kerrankin ei sada” ajattelin. Suunnitelmia päivälle ei juurikaan ollut. Olin juuri aikaisemmin viikolla hankkinut kauan mietteissä olleen uuden kameran, joten luonnollisestikin halusin kovasti päästä kuvaamaan – jotain muutakin kun pöydällä olevaa kaktusta ja peiton alta vilkkuvia varpaita. Niinpä päätin tehdä jotain, mitä en koskaan aikaisemmin ole saanut aikaiseksi: lähdin nimittäin bussilla Pispalaan aka lemppari kuvausmestoilleni. Ai että, Pispala tarjoaa aina lukuisia kuvauskohteita. Jaksan kerta toisensa jälkeen hämmästellä paikan kauneutta ja palauttaa mieleen lapsuuden muistoja noilta kulmilta. Vuosia sitten kun muutimme nykyiseen kotiimme olin 6-vuotias. Itkin pitkään vanhan kotimme perään ja vannoin joskus muuttavani sinne takaisin. Täytyy myöntää, että aina Pispalassa kävellessäni tuo ajatus kutkuttaa mielessäni edelleenkin, vaikka koskaan tuskin tulenkaan tuonne uudelleen asettautumaan. Rakastan kuitenkin käydä siellä kuvailemassa ja jonkun, joka ei koskaan ole käynyt Suomessa tai Tampereella, veisin ehdottomasti tuonne ensimmäisenä!

Kotiin tullessani huomasin, että olin ollut poissa lähemmäs neljä tuntia ja raikasta ulkoilmaa oli kertynyt rutkasti huomaamattanikin. Loppupäivän vietinkin (saunaa lukuunottamatta) hyvällä omallatunnolla vällyjen välissä katsellen viime perjantain Vain elämää -jaksoa ja puhuen poikaystävän kanssa puhelimessa.

Tästä on hyvä lähteä uuteen viikkoon! Oikein ihanaa sellaista teille jokaiselle!

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.