YKSIN AMSTERDAMISSA X 10

Nyt kun olen palannut Damista takaisin Suomen kamaralle, ajattelin listata teille kymmenen random juttua Amsterdamin matkaltani, joka kokonaisuudessaan sujui vallan mainiosti.

1. Rakastuin paikallisten ystävällisyyteen. Tietenkin muutamia poikkeuksia mahtuu aina joukkoon, mutta pääpiirteittäin koin saavani hyvää palvelua, tuntemattomat ihmiset hymyilivät mulle kadulla ja muutenkin hollantilaiset vaikuttivat niin aidon sydämelliseltä kansalta. Nautin myös aina siitä, kuinka tuntemattomille juttelemista ei ulkomailla pidetä lainkaan outona. Suomessa harvoin edes uskaltaa alkaa randomeille jutustelemaan kummastuneiden katseiden pelossa.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Processed with VSCO with e3 preset
2. Amsterdam on ehkä söpöin paikka, missä olen koskaan käynyt! Joka nurkan takaa löytyi kuvauksellisia kohteita ja pieniä ihania yksityiskohtia. Myös Damille ominaiset luuuuukuisat polkupyörät katukuvassa toimivat vähän kuin koristeina. Ja niitä muuten oli paljon! Kyseisillä menopeleillä ajettiin monesti hurjaa vauhtia ja niitä sai kapeilla yksisuuntaisilla teillä väistellä vähän niin kuin autoja.

3. Olin yllättynyt siitä, miten turvalliseksi oloni tunsin, jopa pimeän tultua. Olin kuvitellut, että katukuvassa näkyisi milloin minkäkinlaisia hörhöjä, pilven polttelu kun on Damissa laillista, mutta ei noita oikeastaan näkynyt kuin muutama hassu. (Tarkoitan siis lähinnä sellaisia, joilta oli selkeästi lähtenyt mopo käsistä.)
OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Processed with VSCO with e3 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Processed with VSCO with hb2 preset
4. Pakko kertoa, että tutustuin myös paikalliseen Joutseneen, haha. Nimesin sen Frederickiksi eli Frediksi. Seurasin Frediä kamerani kanssa jonkun matkaa edestakaisin ja se oli niin ihana, kun aina nähdessään ihmisiä, hän tuli heidän luokseen ja tuntui tykkäävän siitä, kun sille jutteli mukavia.

5. Yövyin hotellissa nimeltä Max Brown Canal District enkä olisi voinut olla tyytyväisempi hotellivalintaani sillä sen sijainti oli mielestäni täydellinen, aivan kaiken ytimessä. Lisäksi hotelli oli mielestäni todella sympaattisesti ja omalla tavallaan tyylikkäästi sisustettu. Eräänä iltana, kun olin jo käpertynyt peiton alle kuulin, kun viereisen huoneen oveen koputettiin. Sitten myös minun oveeni koputettiin ja mennessäni avaamaan sain käteeni suklaasta tehdyn S-kirjaimen, paperipussillisen pipareita ja käärityn kirjeen, joka oli solmittu rusetilla kiinni. Lahja oli kuulemma Joulupukilta (eli ihanalta hotellin henkilökunnalta). Tällaiset pienet extrat ovat mielestäni isoja plussia ja osoittavat, että asiakkaiden viihtyvyydestä todella välitetään. Suosittelisin tätä hotellia ehdottomasti!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Processed with VSCO with e3 preset
6. Anne Frankin talo oli oikeastaan ainoa varsinainen turistikohde, jossa halusin käydä ja meinasin missata senkin. Vaikka tiesin, että talolle jonot ovat yleensä pitkät, olin maanantaille suunnitellut, että käyn läheisessä kuppilassa syömässä aamiaista, jonka jälkeen suuntaan Anne Frankin talolle. Päätin kuitenkin vierailla ensin paikan nettisivuilla, josta minulle selvisi, että heillä on menossa uudistustyöt/remontti, minkä vuoksi lippuja saa ostettua vain netistä määrätyille aikaväleille. Kaikki maanantain liput olivat tietenkin loppuunmyyty. Tässä vaiheessa ajattelin jo, että peli on menetetty, kunnes katsahdin vielä, josko tiistaille olisi yhtään lippua jäljellä ja sain kun sainkin ostettua iteselleni lipun tiistai-illalle, huh. Uudistustyöt jatkuvat vielä muistaakseni tammikuun loppupuolelle, joten jos olet menossa Amsterdamiin ja Anne Frankin talo on must see -listallasi, kannattaa varata liput ajoissa netistä.

7. Edellisessä postauksessa pohdin mahtaisinko tuntea itseni reissussa yksinäiseksi. Yllätyinkin siitä, kuinka kivuttomasti yksinolo sujui enkä jatkuvasti kaivannut seuraa tai ajatellut kuinka tämä ja tämäkin olisi paljon kivempaa seurassa. En tiedä johtuiko tämä siitä, että paikallisten ja muiden turistien kanssa tuli välillä juteltua vaiko siitä, että olen ennenkin matkustanut yksin ja ikäänkuin tottunut jo siihen.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Processed with VSCO with e3 presetOLYMPUS DIGITAL CAMERA     Processed with VSCO with j1 preset
8. Olin aluksi kauhuissani siitä, että kaikki oli hollanniksi! Jopa monien ruokien ainesosaselostukset olivat vain ja ainoastaan hollanniksi. Ihmettelin, miten ikinä osaisin suunnistaa tuossa kaupungissa, kun en ymmärrä yhtään mistään mitään. Onneksi sain hotellilta kartan, johon oli merkitty hotellin sijainti. Ilman sitä olisin tuskin pärjännyt, mutta sen avustuksella pärjäsin oikein hyvin.

9. Kävin useamman kerran kahdessa eri kahvilassa/ruokapaikassa, joista ensimmäinen ja ehdoton suosikkini oli Vegabond. Tuon vegaanisen kahvilan miljöö olisi mielestäni voinut olla kodikkaampikin, mutta palvelu oli erinomaista ja ruoka vieläkin erinomaisempaa. Tarjolla oli monenlaisia vaihtoehtoja suolaisesta makeaan ja kuppila sijaitsi aivan hotellini lähellä, joten siellä tuli käytyä muutamaan otteeseen. 4,5/5.

Toinen ruokapaikka, jossa kävin kantaa nimeä Pluk. Bongasin kyseisen mestan Instagramista ja sen perusteella marssin paikalle intoa puhkuen ja nälissäni, mutta jouduin kokemaan karvaan pettymyksen. Ruoka näytti hyvältä, mutta oli mielestäni todella mautonta. Myös palvelu oli nihkeää enkä asiakkaana tuntenut oloani tervetulleeksi. Seuraavana päivänä päätin antaa kahvilalle toisen mahdollisuuden, mutta kokemukseni oli vain hieman parempi. Tietynlaiseen Insta-profiiliin paikka sopii kuin nenä päähän, mutta en maku- enkä palveluelämyksiä menisi täältä hakemaan. 2/5.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Processed with VSCO with hb1 presetOLYMPUS DIGITAL CAMERA     Processed with VSCO with e3 preset
10. Sää Amsterdamissa oli matkani aikana suht huono, vähän kuin Suomen sateinen syksy/talvi. Onneksi aurinkokin päätti näyttäytyä muutamaan otteeseen. En antanut huonohkon ilman pilata matkaani ja siitäkin huolimatta Amsterdam näyttäytyi silmissäni kauniina kaupunkina, jonne voisin mennä uudestaan, mutta en usko, että tulen koskaan menemään.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.