Muistakaa: Meillä kaikilla on omat taistomme

OLYMPUS DIGITAL CAMERA          Processed with VSCO with j1 preset
Taannoin eräs opettajani vaihtarivuoteni ajoilta kommentoi Instagram-kuvaani karkeasti suomennettuna: ”Mitä teet elääksesi, sillä haluan sinun elämäsi!”

What? Kuinka vääristyneen kuvan sosiaalinen media voikaan antaa, jos joku haluaa hypätä minun saappaisiini? Ei sillä, että elämässäni olisi ainakaan tällä hetkellä mitään vikaa, mutta ei se toden totta ole sen kummoisempi, kuin kenenkään muunkaan.

Tottakai postaan sosiaaliseen mediaan mielummin kauniita kuvia, kuin kuvia puoliksi syödystä aamupuurostani enkä koe minkäänlaista tarvetta muuttaa asiaa, mutta haluan muistuttaa, että meistä jokaisella on omat taistomme elämässä. Instagram-kuvat ovat vain murto-osa suurta kokonaisuutta, johon kuuluu sekä iloja että suruja. Itseasiassa ainakaan minun Instagramini ei kerro eikä ole tarkoitustaan kertoa mitään siitä, millainen elämäni on. En postaa kuvaa esimerkiksi auringonlaskusta tai mestästä, koska haluan kaikkien kuvittelevan, että kaikki mitä teen on sammaleiden päällä huolettomasti tanssahtelu ja auringonlaskujen ihastelu. Postaan kuvia, koska rakastan valokuvata ja Instagram on mitä mainioin paikka jakaa ottamiani kuvia!

Muutama viikko sitten keskustelimme juuri tästä asiasta kaverini kanssa. Kaverini oli sitä mieltä, että jos ihminen ei osaa erottaa Instagram-kuvia todellisuudesta, on kyse huonosta medianlukutaidosta. olen osittain samaa mieltä. Jos jonkun juttu on postata vain positiivisia kuvia ja kuvatekstejä, pitäisi hänellä olla täysi oikeus tehdä se ilman, että kukaan vaatii enemmän ”rehellisyyttä”. Ei pitäisi joutua miettimään: ”En varmaankaan voi nyt jakaa kuvia tästä ihanasta aurinkolomastani, sillä joku saattaa vaikka tulla kateelliseksi, kuvitella, että elämäni on täydellistä ja alkaa sen vuoksi tuskastelemaan oman elämänsä kanssa.” Kuulostaa hullunkuriselta, eikö?

Kuitenkin, syy miksi itse esimerkiksi alunperin perustin tämän blogin oli, että minulla oli henkisesti tukala olla ja tuntui, että halusin vain oksentaa tuntoni ulos kirjoittamalla. Tämän blogin tarkoitus ei siis koskaan ole ollut olla mikään positiivisuuden mekka tai edes portfolio, jonne jaan vain täydellisiä tuotoksia, vaan tämän on tarkoitus olla kaikkea sitä, mitä minä olen ja käyn läpi. Tällä hetkellä postaan aika positiivisia asioita, koska minulle kuuluu hyvää. Kuitenkin, ihan varmasti tulee jälleen aikoja, jolloin menee huonommin ja silloin annan sen näkyä myös täällä.

Halusin ottaa tämän asian puheeksi, juurikin siksi, että siinä missä juttuni on ottaa kivoja kuvia juttuni on myös rehellisyys. Molemmat antavat minulle mahdollisuuden käyttää luovuuttani, mikä tässä kaikessa on ihan parasta. Alussa mainitsemani kommentti hämmensi minua sen verran, että vaikka sitä ei ehkä ollut tarkoitus ottaa kirjaimellisesti, koin tarpeelliseksi muistuttaa näistä asioista. Itsekin tiedän, miten helppoa on sortua haaveilemaan jonkun toisen elämästä vain kuvien perusteella, vaikka tietäisikin, ettei sosiaalinen media kerro kaikkea. Toivon vain, ettei kukaan ainakaan minun elämääni erehtyisi luulemaan täydellisyyden ja positiivisuuden pumpulimaailmaksi, koska sitä se ei ole.

Huh ja kiitos. Olen puhunut! 🙂

PS. Voisin jatkaa tästä some-aiheesta myöhemmin toisessa postauksessa, sillä tuntuu, että tästä riittäisi sanottavaa!

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.