Viilipyttyfiilis ja uusi objektiivi

Heippahei ystävät!

Tänään ajattelin rustailla valokuvausjuttuja ja kuulumisia.
Olen viime päivinä ollut aivan erityisen hyvällä tulella. Johtuu tämä sitten hormoonitasapainosta tai mistä ikinä, olen itsekin ihmetellyt ajoittaista hyräilyäni ja sitä, miten olemustani voisi viime päivien perusteella kuvailla viilipytyksi, hyräileväksi viilipytyksi. Jopa neljän tunnin yöunilla meikäläinen hymyilee kuin hangonkeksi. Mahdankohan olla vain super rentoutunut, sillä viime viikonloppuna en kirjaimellisesti saanut aikaiseksi tehdä yhtikäs mitään. Minulla oli suuret suunnitelmat, mutta lopulta sain lauantaina itseni ulos vasta iltakahdeksalta, vain löytääkseni tieni kaupan jätkiosastolle. Välillä näinkin, haha!
312
Eilen kävin ennen iltavuoroa hakemassa kotiin uuden jäsenen Olympus-perheeseeni! Tämä uusi tulokas on 25mm f1.2 -objektiivi!! Vielä emme ole ehtineet toisiimme tutustua kovinkaan paljoa, sillä olen ollut vain töissä, mutta sen verran voin sanoa, että I’m in love. Kyseinen objektiivi tuntuu olevan juuri sitä, mitä kaipasinkin.

Olen ollut enemmän kuin tyytyväinen myös 45mm f1.8 -objektiiviini ja sille tulee varmasti käyttöä jatkossakin, mutta kyseisen objektiivin kanssa joutuu peruuttamaan todella kauas kohteesta, mikäli haluaa mahduttaa kuvaan laajempia kokonaisuuksia. Tämän vuoksi 45mm f1.8 -objektiivilla on hankala kuvata esimerkiksi sisätiloissa. Kaipasin sen rinnalle objektiivia, jolla on helppo räpsiä kuvia vaikkapa kahvihetkestä ystävän kanssa tekemättä hetkestä jäätävää spektaakkelia. Erityisesti tulevan kesän reissullani haluan mahduttaa kuviini enemmän ja ajoittain olla kuvatessani ripeä, sillä aina ei ole aikaa Siljan kahden tunnin kuvaussessioihin. 😀
4unnamed
Asia, jonka kanssa olen viime aikoina tuskaillut on editointi. Jokin aikaa sitten päätin, etten enää käytä valmiita filttereitä, vaan haluan oppia editoimaan kuvani itse. Tämä onkin kasvattanut päähäni enemmän kuin muutaman harmaan hiuksen ja opittavaa minulla edelleen riittää paljon. Tämänkään postauksen kuviin en ole oikein tyytyväinen, mutta antaa nyt mennä. Sanotaan, että hiljaa hyvä tulee, mutta itse skippaisin aina mielelläni oppimisvaiheen ja olisin mestari heti. Instastoryssa järjestämäni kyselyn mukaan 89% vastaajista tekisi samoin. 11% puolestaan ei menetä hermojaan, ellei opi jotain asiaa heti. (Miten ihmeessä te sen teette?!) Tähän vähemmistöön tosin kuului muutama henkilö, jotka eivät osaa suomea eivätkä siksi luultavasti edes tienneet mitä vastaavat ja mihin, joten todellisuudessa lähes kaikki vastaajat ovat yhtä malttamattomia kanssani. Ihanaa en ole ainoa!

Kumpaan kastiin sinä kuulut?

Valokuvausaiheesta minulla riittäisi juttua vaikka kuinka, mutta jotta tästä postauksesta ei tulisi turhan pitkä, taidan säästää jotain myös seuraaviin postauksiin. Railakasta loppuviikkoa!

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.