Olet täydellinen

Voi kuinpa voisin kertoa jokaiselle itsensä kanssa kamppailevalle nuorelle tai miksei vanhemmallekin, että ennemmin tai myöhemmin heidän vartensa tulee vahvistumaan, pienet, vielä itävät mielen siemenet tulevat viimein kantamaan hedelmää ja vielä nupullaan oleva kukkanen tulee puhkeamaan täyteen loistoonsa. Jonain päivänä ei tarvitse katsoa omaa peilikuvaa tuntien loputonta riittämättömyyttä tai toivoen olevansa joku muu. Jonain päivänä haluat olla vain sinä ja mitä ikinä se tarkoittaakaan; se riittää.
CA94725C-4F75-4615-B970-E926D20B5473
Olen monesti miettinyt, että olisi hauska elää tähänastinen elämäni uudelleen, mutta voisimmeko pliiis skipata yläasteen? Muistellessani kaikkea sitä muiden miellyttämisen määrää ja epävarmuutta alkaa tuskanhikeä kivuta otsalleni. Jos joku tuolloin olisi minulle sanonut, että tulevaisuudessa minua ei juurikaan haittaa, mikäli en omana itsenäni jotakuta miellytä, en olisi uskonut korviani.

Valitettavasti meidät ihmiset on luotu käymään läpi itsensäetsimisvaihe, jota murrosiäksikin kutsutaan. Mutta kuitenkin, kuulkaa, kun sanon, että tuon jälkeen itsensä hyväksyminen tuntuu entistä paremmalta.
B6D0C3F3-BE2B-4011-8239-EC9B6F09E7368AD8789C-F3DD-4B3A-BD01-2B0E28260C91
Edelleenkin välillä on päiviä, jolloin tunnen olevani ruma ankanpoikanen, mitkään vaatteet eivät sovi, hiuskriisiä pukkaa ja lukuisista otoksista huolimatta, mikään kuva ei meinaa miellyttää. Silti, edes noina päivinä, en haluaisi olla kukaan muu.
3A940F6A-658E-4DEC-A2B2-4AF160D04A25127B4A87-2DFE-4251-BC73-0AD69972F489
Jos et ole tässä vaiheessa vielä, älä hätäile, sillä aikasi tulee vielä. Et ehkä usko, kun sanon, mutta olet täydellinen juuri noin ja jokin päivä tulet itsekin ymmärtämään sen. Äläkä mielessäni edes yritä argumentoida vastaan: ”No joo, uskoisin tuon, jos nenäni ei olisi näin suuri…” Ei, kun juuri noin olet hyvä, täydellinen.
8DBD3D98-7C5C-4370-906D-356DB77C6599
Elämä on liian lyhyt tuhlattavaksi. Sen sijaan, että murehtisit asioista, joihin et voi vaikuttaa tai otsassasi pari hassua päivää komeilevasta näppylästä, miksi et hyväksyisi niitä sellaisinaan ja kuluttaisi normaalisti murehtimiseen kuluvan ajan mielummin vaikka hymyilemiseen ja nauramiseen? Elämä kun on niin paljon makoisampaa!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s