Pakenenko?

2EC3354B-AF27-4021-9199-AFDA93BB9E7B
Kuten tiedätte, ennen tänne koiranhoitajaksi tuloani olin enemmän tai vähemmän kiemurassa elämäni kanssa. Töissä ajattelin töitä, mutta vapaa-ajallani turhauduin todella helposti ja mieleni mustui, ellei minulla ollut aktiviteetteja, jotka pitivät minut kiireisenä.

Alan olla siinä iässä, jolloin viimeistään muutetaan pois kotoa. Muutimme nykyiseen kotiimme, kun olin 6-vuotias ja siitä lähtien olen vaihtovuotta lukuunottamatta talsinut samoja polkuja. Luulisin, että on luonnollista alkaa jossain vaiheessa tuntea tästä ahdistusta, vaikka mikään ei kotona olisikaan huonosti ja olen kiitollinen vanhemmilleni kaikesta. Sitten kun en enää asu kotona, tulee siellä varmasti olemaan kiva käydä. Tulevaisuudensuunnitelmani eivät kuitenkaan vielä taivu siihen, että minun kannattaisi muuttaa pois kotoa. Lisäksi elämääni turhautumiseen on varmasti muitakin syitä, kuin samat tutut ympyrät.

Tiedätte myös sen, että tulen nyt olemaan kaksi kuukautta poissa; ensin täällä Pispalassa ja sitten Texasissa. Monesti sanotaan, ettei omaa elämäänsä kannataisi paeta. Olenkin kysynyt itseltäni: pakenenko minä? Onko väärin hakea elämääni vaihtelua ja uusia kokemuksia vai olisiko pitänyt vain jäädä junnaamaan samaan ja yrittää tulla sinuksi asioiden kanssa? Olisiko pitänyt sano ”ei kiitos” näille parille kuukaudelle ja jäädä kotiin ”löytämään itseni” ja elämän syvimmän tarkoituksen? Mutta mitä jos joskus tarvitseekin nimenomaan lähteä, oivaltaakseen jotain? Tavallaan ymmärrän ”pakenemis”näkökulman, tavallaan taas en. Tiedän, että näiden parin kuukauden jälkeen palaan samaan vanhaan, mutta miksi ei tekisi hyvää olla hetken aikaa muualla, virkistää mieltäni ja ehkä oivaltaa jotain uutta?

Ihmisiä, tilanteita ja ratkaisuja on lukemattomia erilaisia, joten en ole kukaan sanomaan, mikä kenenkin tilanteessa on oikein ja kaikki tekevät kuten parhaaksi näkevät, mutta omalla kohdallani en näe mitään syytä siihen, miksi tämä ei olisi oikein. Välillä on hyvä oottaa asioihin etäisyyttä eikä se mielestäni ole vastuutonta pakenemista. Niin ja muistettakoon myös, että tähän parin kuukauden poissaoloon on vaihtelunkaipuun lisäksi vaikka kuinka monta muutakin painavaa syytä, joten ei sovi ajatella, että tärkeintä olisi vain päästä pois, minne tahansa. Vaihtelunkaipuu nyt vain sattuu olemaan yksi kaikista syistä ja tämän vuoksi olen näitä asioita pohtinut.

Tuntuu, että tästä postauksesta tuli taas aika järjetöntä ajatuksenvirtaa. Toivottavasti saitte ajatuksestani kopin. 🙂
1400946D-E3F4-4243-845F-B5655A42AD94

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.