Lainauksia vaihtariblogistani vuosilta 2013-2014, osa 1

En tiedä muistatteko, mutta kerroin keväällä eksyneeni vanhaan vaihtarivuoteni aikoihin pitämääni blogiin. Mietin, miten ihanaa oli, että olin ylipäätään kirjoittanut tuota blogia, sillä oli mahtavaa päästä uudelleen elämään ajatuksia, joita tuolloin päässäni liikkui! Tästä syntyi ajatus postauksesta, johon kokoaisin sattumanvaraisesti muutamia lauseita vaihtariblogistani. Lainaukset on suoraan kopioitu tuosta blogista, joten pahoittelut jo etukäteen siitä, ettei tapani kirjoittaa ollut tuolloin maailman selkein, sen sijaan se oli varsin koominen…:-D

(Kirjoitin tämän postauksen jo silloin keväällä, mutten koskaan julkaissut, sillä en ollut tyytyväinen kuviin, jotka olin ottanut viisi vuotta sitten! 😀 Siispä postauksen kuvat on otettu viimeisimmällä reissullani.)

”Texasissa kaikki on suurempaa – ainakin tuntuu siltä. Kuinka voin enää nukkua mun sängyssä Suomessa kun oon 10kk nukkunut täällä sängyssä, joka Suomessa valtais melkein mun koko huoneen!”
Kommentti: Jaksan edelleen ihmetellä tätä joka kerta, kun menen Texasiin ja palatessani Suomeen meidän koti tuntuu hetken aivan kuin nukkekodilta.

”Host mom vei mut tänään ekaa kertaa meksikolaiseen raflaan syömään. Olin kuulemma rohkee kun halusin jo heti maistaa. Ei ihan vielä ainakaan hemmotellut makunystyröitä tää foodi, vaikka ihan ok hyvää olikin. Kaippa siihen on kumminkin pakko tottua, sillä se kuuluu host-perheen ihan ykkös-lemppari-ruokiin.”
Kommentti: Tuntuu niin hassulta, etten tuolloin heti tykännyt meksikolaisesta, sillä nykyään rakastan sitä!

32FAC7A2-322B-4FC5-B83C-531CBECA4323
”Opettaja heijasti taululle sanoja esim ”the thought … thought” ja meidän piti keksiä niiden arvotuksiin vastaus. Vastaus edelliseen oli ”the second thought” Oikeestaan en edes täysin ymmärtänyt, mistä oli kyse, mutta musta toi ei liittynyt matikkaan mitenkään. Muutenkin tunnuin jo tänään pääsevän tähän amerikkalaiseen koulusysteemiin sisään kun melkein joka tunti kulu turhaan löpinään – ainakin tänään. Eikä mulla oo mitään sitä vastaan!”
Kommentti: Tämä lainaus on ensimmäiseltä koulupäivältäni, mistä päästäänkin siihen, ettei asia suinkaan aina jatkossa näin ollut, vaikka koulu suht’ helppoa olikin.

”Melkein koko ajan jouduin pyytään toistaan kysymyksen, koska ne puhu niin hurjaa vauhtia ja siihen kun vielä lisätään sellanen joujou-aksentti (u know xD) niin välillä oli vaikee saada selvää. ”Suomesta? Sehän on paljon kauempana kun Louisiana?”, yks sano, haha.”
Kommentti: ”joujou-aksentti”… haha. Tämäkin on ensimmäiseltä koulupäivältä. Aluksi oli hankala saada selvää, kun joku puhui erikoisemmalla aksentilla ja varsinkin jos hän puhui nopeasti!

E355E6E8-DA0D-4CE3-AC34-B2298973F97C

On niin jumalattoman ärsyttävää välillä kun ei voi sanoo mitä haluaa, sanat menee sekasin ja iisistä lauseesta tulee kajkdjfk4h kun se pääsee äänihuulille. Puhun mitä sattuu, koska haluan vaan sanoo jotain ja myöhemmin mietin, miks ihmeessä päästin sammakon suuustani tai mikä sai mut sanoon, että ymmärrän, vaikka en nappaa pointtia. Tulee niin tyhmä olo.”
Kommentti: Muutenkaan englannin taitoni ei ollut mikään kummoinen USA:han mennessäni ja kielen puhuminen kulutti alussa todella paljon energiaa, kun kaikki piti mielessä kääntää suomeksi sanasta sanaan. Asia helpottui, kun aloin luonnollisesti ajattelemaan englanniksi. Nykyään taas huomaan välillä suomeksi sanovani jotain outoa, koska niin sanotaan englannin kielessä, mutta samaa ei voikkaan kääntää suomeksi. Sanon esim. monesti, että puhelimeni kuoli (kun siitä loppui akku…)

”Pelkästään tänään niin moni ihminen sai mut niin hyvälle tuulelle kukin omalla tavallaan, että mietin vaan, miten kamalaa on palata Suomeen kun ihmiset on niin sulkeutuneina omiin kuoriinsa eikä joka päivä tapaa uusia ihmisiä ja saa uusia kavereita. Pelkästään tän avonaisen ilmapiirin takia oon jo nyt sitä mieltä, että voisin rakentaa elämäni tänne myöhemminkin tulevaisuudessa. Ite yleensä haluan ensin oppia tunteen ihmiset mun ympärillä, jotta voin olla avoin ja täysin oma itseni, mutta täällä alan ehdottomasti itekkin enemmän avautua ja uskallan ottaa enemmän kontaktia täysin vieraisiin ihmisiin kun voin olettaa etten saa vastaukseks sitä perus suomalaista reaktioo.”
Kommentti: En oikein tiedä, mitä tähän voisi lisätä. Tuntuu, että ennen vaihtoa en osannut yhtään small talkia. Onneksi sain mahdollisuuden mennä vaihtoon, sillä kyseinen vuosi kasvatti minua hirveästi ja rohkaistuin todella paljon!

4FE4838C-5EA7-4E21-AB7A-61C69FAB8E70”Yleensä tunnin alussa porukkaa on ihan ok:sti, tunnin keskivaiheilla ihmisiä on eniten ja kun tunti loppuu, on enää muutamia hassuja jäljellä, haha! Monet tekee sitä, että tulee kesken tunnin kokeileen ja biisin tai parin jälkeen kun hiki alkaa nousta pintaan, totee ettei jaksa ja lähtee lätkiin. Eikä täällä tosiaan tuu kuuloonkaan vetää kahta jumppaa peräkkäin toisin kun Suomen maassa sehän on ihan normaali näky.”
Kommentti: Tämä lainaus koskee ryhmäliikuntatunteja USA:ssa. 😀 Kuitenkin, kun muutama vuosi sitten käytiin kesällä eri salilla ryhmäliikunnassa niin siellä oli enemmän porukkaa eikä ihmisiä tippunut pois yhtä tiuhaan tahtiin.

”Teatteritunnilla meillä on tällä hetkellä meneillään monologeja. Mua jännittää jotenkin hirveesti mun oma, vaikka oon tehnyt monologeja monta kertaa Suomessa, mutta nyt kun se pitää enkuks tarinoida niin pelkään blackouttia. Mut kyllä mulla on takaraivossa sellanen tunne, että hyvin se tulee meneen. Aiheen pitää olla henkilökohtanen ja totta. Mä kerron mun vaihdosta ja fiiliksistä koskien sitä, mutta tähän mennessä monilla on ollu tosi raskaitakin aiheita kuten läheisen (pienen lapsen) kuolema, kaverin kidnappaus, äidin vakava sairaus, veljen vankilaan meno, isän alkoholiongelma… mietin, miten nää kaikki tapahtumat mahtuu edes samaan luokkaan.”
Kommentti: Jep. Ainakin nyt jälkeenpäin tuntuu siltä, kuin olisi kultalusikka suussa syntynyt, kerta omassa elämässäni ei ollut tapahtunut mitään draagista.

289C2AD1-656A-4082-BA24-5DC6BA1285FD

Pari viikkoo sitten (melkein) vietettiin meidän viikonloppua Conroe-järvellä. Host mom oli moneen kertaan kehunut kuinka ihanaa on mennä sinne luonnonhelmaan, kuuunteleen kauniita luonnon ääniä ja rentoutuun. Luonnollisesti, kun suomessa mamma sano, että nyt lähdetään mökille niin siellä sitten ihan oikeesti juostaan kumpparit jalassa paarmoja pakoon, keskellä ei-mitään. No mutta noin tunnin ajomatkan jälkeen saavuttiin host-perheen kanssa nätille asuinalueelle, uima-altaineen.”
Kommentti: Haha, käsitykseni mökkiviikonlopusta ei ihan kohdannut host-perheeni kanssa, mutta oikeastaan parempi näin!

”Löysin kaupasta tummaa leipää!!!! Sellaselta osastolta, jossa myytiin ulkomaalaisia ruokatuotteita. Toi on ihan samanlaista kun öö Real-leipä, jota Suomessa ainakin oon popsinut. Maistu niin nannalle! Leivän nimi täällä muuten on oiken ”Fitness bread”, ja kaikki sanoo, että it looks nasty samalla kun meikä lipoo jo kieltänsä. Ja keitin muuten ekaa kertaa elämässäni kananmunia (säälittävää). Piti oikein netistä kattoo ohje, kuinka niistä tulee hyviä… heh. Näin sitä oppii.”
Kommentti: SIIS MITÄ? Olin ihan järkyttynyt, kun luin keittäneeni elämäni ensimmäisen kerran kananmunia melkein 18-vuotiaana!

BD9FAC13-66B3-4FDF-8A33-392A911565ED

”Illalla suunnattiin erääseen naapurustoon ajeleen. Kyseinen naapurusto sijaistee noin ehkä puolen tunnin matkan päässä, mutta se TODELLAKIN oli näkemisen arvonen! Tuntu ihan kun ois ollut keskellä elokuvaa – vaan lumikinokset puuttu. Se oli jotain niin upeeta tällaselle joulun rakastajalle, että mitkään sanat tai kuvat ei riitä kertoon. Mulle kerrottiin, että tässä naapurustossa ei voi asua, jos ei laita jouluks noita massiivisia upeita jouluvaloja ja koristeita pihaan. Siltä se näyttikin, sillä kaikkialla oli toinen toistaan upeempia asetelmia.”
Kommentti: Ei lisättävää. Näky oli kirjaimellisesti kuin sadusta kaikkine jouluvaloineen. Vieläkin vaikea uskoa, että tuollaisia asuinalueita on olemassa. Joskus taisin haluta asua siellä, mutta ehk’ en nyt kuitenkaan. 😀 Kuluttaa varmaan ihan järjettömästi sähköäkin.

”Eilinen iltapäivä/ilta kulu täällä meillä kaverin kanssa hengaillessa. En oo pitkään aikaan nauranut niin paljoo – meinasin kuolla muutamaan otteeseen. Unta oli takana vaan muutama tunti, joten tais silläkin olla jotain tekemistä asian kanssa. Myöhemmin särki päätä ja vatsalihaksissa tuntu.”
Kommentti: Tämä ”kaveri” on nykyinen poikaystäväni. 😀 Tuona iltana taisin tajuta olevani vähän ihastunut, mutten olosuhteiden vuoksi halunnut sitä ensin itselleni myöntää.

315B2A45-55B3-484E-913E-E4491ACA0FCB

”En vuosi sitten ikinä ikinä ikinä olis uskonut, jos joku olis mulle tullut kertoon mun elämäntilanteen nyt. Mun vastaus olis luultavasti ollut jotain ”ööööh ahaa” tai semmosta. Vuoden päivät takaperin haaveilin kaiken maailman jutuista. Nyt tuntuu, että mulla on melkeimpä kaikki, mistä oon aina haaveillut – jos arkipäiväsissä asioissa pysytään.”
Kommentti: ❤️

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.