Kolmen sekunnin sääntö

A292CC65-F0B2-4DA5-A377-D0BCB91F5488
Olen aina ollut herkkä. Jään helposti miettimään asioita, niin hyvässä kuin pahassa. Yksikin negatiivinen kohtaaminen saattaa pilata päiväni, etenkin jos olen väsynyt tai nälkäinen. Otan monesti asiat henkilökohtaisesti, vaikka ei pitäisi. Jos joskus töissä olen unohtanut ladata kahvinkeittimen aamua varten, on se vaivannut minua niin, etten ole meinannut saada unta. En halua tuottaa pettymyksiä. Minulla on tarve miellyttää.

Edellä mainitut piirteet ovat sopivissa määrin inhimillisiä.
Viime aikoina olen kuitenkin kysynyt itseltäni; onko järkevää antaa sinusta riippumattoman kommentin pilata päiväsi? Onko järkevää menettää yöunet pienen, helposti korjattavan, unohduksen vuoksi? Onko hyväksi vaivata mieltäsi asialla, johon et enää voi vaikuttaa? Kannattaako sinun antaa toisen mielipiteen määritellä, kuka olet?
D9B752D0-0780-48F3-A327-0A2A83E9E2C8
Vastauksena kaikkiin kysymyksiin on luonnollisesti ei. Niinpä kehittelin kolmen sekunnin säännön, joka kuuluu näin: Anna itsellesi kolme sekuntia aikaa miettiä asiaa, minkä jälkeen unohda se. Jos kyseinen asia yrittää kömpiä takaisin mieleesi, ravistele se pois. Sen ei tarvitse olla siellä, mikäli et voi siihen enää vaikuttaa tai et koskaan ole voinut. Älä anna negatiivisille ajatuksille tilaa, sillä ne ottavat helposti ylivallan ja se on menoa se.

Anna olla. Nouse tilanteen yläpuolelle. Keskity nykyhetkeen. Anna päivälle uusi mahdollisuus.

Saatat yllättyä.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.