Kesävisiitti Turkuun ja Hankoon

08492A19-DA7E-4EAA-8C15-BC3E16092A02
2C7812E5-61B1-4606-9745-F7B9CB615B52

Viime viikonloppuna vietimme ystäväni kanssa kesän viimeistä yhteistä viikonloppua ennen hänen muuttoaan suuntaamalla lauantai-iltapäivästä kohti Turkua.

Turkuun päästyämme käväisimme heti lähikaupassa ostamassa illallistarvikkeet ja väsäsimme nopean ruuan, sillä ainakin minulle oli ehtinyt jo tulla aivan järkyttävä nälkä. Illallisen jälkeen teimme itsellemme kunnon jäätelöannokset ja parkkeerasimme sohvalle katsomaan leffaa, jonka lopulta pysäytymme puoleen väliin, sillä kummallakin alkoi silmäluomet painua kiinni.

Juttelimme vielä myöhään yöhön asti pimeässä peiton alla makoillen, kunnes ummistimme silmämme. Unta piti saada reissun pääkohdetta, Hankoa varten.

Seuraavana aamuna nukuimme pitkään ja heräsimme ilman herätyskelloa. Ystäväni keitti meille aamukahvit ja pian jo ampaisimmekin tien päälle.

Lauloimme radiossa soivien biisien tahtiin ja rupattelimme sillä välin, kun rankkasade ja ukonilma näyttivät meille tietä kohti ensimmäistä päämääräämme, Fiskarsin kylää. Matkalla pysähdyimme nappaamaan aamiaista ja juoksipa tien yli kaksi peuraakin.

Saavuttuamme Fiskarsiin, vierailimme ystäväni isän putiikissa, Ruokapuoti Lumossa (ihana pieni putiikki täynnä luomu-/lähiruokaherkkuja!), minkä jälkeen ehdimme ottaa tosistamme muutamat kuvat ennen kuin rankkasade yllätti meidät jälleen! Meillä oli kivaa koko ajan, mutta aloin jo turhautua tuohon säähän todella, sillä näytti siltä, että koko päivä tulisi vain satamaan vettä eikä nyt todellakaan puhuttu pienistä kuuroista.

Lähdimme jatkamaan matkaa kohti Hankoa. Satoi, satoi ja satoi, mutta juuri ennen kuin saavuimme Hankoon taivas selkeni ja jopa aurinko suvaitsi tulla paikoitellen esiin! Mikä helpotus, että saimme kierrellä kaupunkia rauhassa ilman sateenvarjoja.

Hangosta jäi oikein söpö vaikutelma, mutta ehkä se on juurikin sellainen kesäkaupunki, josta nauttii eniten, kun aurinko paistaa täydeltä taivaalta ja lämpöasteita on kylliksi.

Nähtyämme tarpeeksi ja napattuamme haluamamme kuvat, lähdimme takaisin kohti Turkua, jossa vietimme myös lauantain ja sunnuntain välisen yön. Söimme edellisillan ruokien loppuja ja katsoimme loput jo aloittamastamme elokuvasta. Maanantaina päivällä ajoimme Tampereelle ennen työvuoroni alkua.

Nyt fiilis on haikea. Olisipa tuo viikonloppu voinut jatkua pidempään, paljon pidempään. Se tuntui kuin minilomalta kauemmaksi kuin parin tunnin päähän.

PS. Kuvia otimme tuolla reissulla paljon! Tulenkin postailemaan niitä täällä tasaiseen tahtiin seuraavien postausten yhteydessä. 🙂

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.