Ota riskejä, tavoittele unelmiasi

Olen varmasti kirjoittanut samasta aiheesta ennenkin, mutta kertaus on opintojen äiti ja tällä hetkellä erityisesti itse tarvitsen näitä sanoja.

Meillä kaikilla on unelmia, pieniä ja suuria. Joitakin unelmiamme emme edes tiedosta tai halua sanoa ääneen. On unelmia, joihin uskomme, toiset taas tuntuvat mahdottomilta toteuttaa.

Minullakin on ja on ollut unelmia. Osa niistä on jo toteutunut, osa vielä toteutumatta.

Välillä päästän itseni unohtamaan, että meillä on vain yksi elämä. Vaikka olisi useampi, tuskin tulen saamaan toista tilaisuutta Siljana. Toisinaan osa ympärilläni olevista ihmisistä ei usko unelmiini ja se saa minutkin epäröimään. Mitä jos lähden unelmieni perään ja epäonnistun? Ilkkuvatko he sitten minulle? Sanovat sen kuuluisan lauseen, joka kuuluu näin: ”Minähän sanoin.”

65AD4429-6B09-4D9E-BF50-751775016F30E2CB083F-3A3A-4F0C-BDDC-6433D40C6AC0

Edelleen, elän siinä oletuksessa, että minulla on tämä yksi elämä. Miksi kuluttaisin sen pelkäämiseen ja mukavuusalueellani mätänemiseen? Aika ajoin pyrin muistuttamaan itseäni siitä, miten joskus niin mahdottomaltakin tuntuneet unelmani ovat käyneet toteen. Miksi näin ei voisi tapahtua uudelleen?

Juuri nyt olen pysytellyt mukavuusalueellani aivan liian kauan. Olenkin onnellinen siitä, että eteeni on yllättäen avautunut muutama ovi kohti muutosta. Nyt kyse on vain siitä, uskallanko pitää pääni ja tarttua noihin tilaisuuksiin.

Uskon siihen, että vaikka tekisimmekin elämässä hutivalinnan, elämä ottaa meistä kopin. Elämää kannattaa elää juuri niin kuin itse haluaa. Mielummin opin omista virheistäni kuin jätän riskejä ottamatta, koska pelkään epäonnistumista. Se mikä ei ole toiminut jollekin toiselle, voi aivan hyvin toimia sinulle, et voi koskaan tietää, jos et ota selvää. Uskon, että loppupeleissä kadumme elämässä vain niitä asioita, jotka olemme jättäneet tekemättä.

D6E52A5E-FFC8-4168-A6FA-64598DF1F950689DA071-E817-423B-BAD4-6F19162F8027

Ihanaa päivää! Muista, että kyseessä on sinun elämäsi.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.