Kuvien merkitys blogissa ja juttua tyylistäni kuvata

Heippa! Tänään puhun siitä, miten paljon kuvat merkitsevät minulle kirjoittaessani tätä omaa blogiani ja lukiessani muiden blogeja. Samalla myös muutama sana kuvaustyylistäni.

I must say: kuvat ovat minulle lähes kaikki kaikessa. Tottakai tekstilläkin on väliä, mutta monista blogeista saatan katsella vain kuvat ja skipata kirjoitukset. Varsinkin, jos en satu olemaan sillä tuulella, että jaksaisin lukea pitkiä tekstejä. Täytyy kuitenkin sanoa, että esimerkiksi Start Living Your Best Life -blogissa Elisassa on aina niin huippuja kirjoituksia, että jaksan lähes poikkeuksetta lukea ne ajatuksella läpi ja inspiroitua niistä. Hänellä toki on myös ihania kuvia.

C6303F75-77FA-4755-9AEB-78140C1210F1

Jos mietin omaa blogiani, kuvituksella on TODELLA suuri merkitys siihen, miten helposti ja luontevasti tekstiä syntyy. Olen kirjoittanut postauksia, joiden kuviin en ole ollut lainkaan tyytyväinen. Tuolloin tekstinkin tuottamisessa on ollut vaikeuksia, ellei ole ollut tiettyä aihetta, mistä kirjoittaa tai jotain selkeää asiaa, mistä olen halunnut puhua.

Kuten viimeisimmässä postauksessanikin tuli ilmi; olen viime aikoina valokuvannut paljon ja huomaan sen vaikuttavan selkeästi myös innostukseeni tätä blogia kohtaan. Haluaisin vain kuvata ja kirjoittaa, kuvata ja kirjoittaa.

51EEB6E2-1060-46A6-9371-CCC132648CCD

Kuvat vaikuttavat äärimmäisen paljon blogin ja postausten yleisilmeeseen, joten jos en ole niihin tyytyväinen, tekee mieli vain pitää blogi visusti kiinni alemmuuskopleksin iskiessä. Kehnot kuvat eivät nimittäin ainakaan itseäni houkuttele lukemaan. (Poikkeuksia tähänkin tosin löytyy!)

Esimerkiksi silloin, kun olin päättänyt opetella itse editoimaan kuvani ja olin vasta aloittanut Lightroomin käytön opettelun, motivaationi kirjoittaa blogia oli rehellisesti sanottuna aika alhaalla, sillä en osannut vielä edioida kuvia mieleisekseni. Muistan kuitenkin talvella kirjoittaneeni postauksen, johon listasin asioita, joita aioin kevään/kesän aikana saada aikaan. Yksi noista asioista oli paremmat kuvat blogissa. Vaikka vasta nyt alan olla tyytyväinen aikaansaannoksiini, olen ylpeä siitä, millaisen harppauksen olen ottanut eteenpäin, jos vertailen esimerkiksi tuon edellämainitun postauksen kuvia ja muutaman viimeaikaisen postaukseni kuviin. Vielä on parannettavaa ja luultavasti viimeistään kuukauden päästä vedän taas armotonta volttia, koska haluan olla parempi, mutta yritän antaa itselleni kiitosta jo tehdystä työstä.

152ECBF0-6E9B-4211-95E0-2F1557F749F6

Asia, jota haluaisin kehittää kuvissani seuraavaksi on niiden ideat. Haluan tavoitella mielenkiintoisempia, idearikkaampia kuvia, jännemmillä kuvakulmilla. Olen aina tykännyt tietynlaisesta mystisyydestä kuvissa. Joskus läheiseni ovat kommentoineet sitä, että peitän kuvissa monesti kasvoni tai valitsen postattavaksi takaapäin otettuja kuvia. Yksinkertaisesti kuitenkin vain pidän tyylistä, jossa kasvoja ei aina näy. Esimerkiksi tämän postauksen kuva, jossa piiloudun neuleen kaulukseen on mielestäni mielenkiintoisempi, kuin ne otokset, joissa kasvoni näkyivät. Samaten postauksen ensimmäinen kuva on mielestäni kiinnostavampi, kuin mielikuvani itsestäni poseeraamassa tuossa kirjahyllyn edessä kasvot kameraan päin. Toki siis myös pidän kuvista joissa kasvot näkyvät, mutta selkeästi tyyliini kuuluu vahvasti myös niiden näkymättömyys.

72286915-07E0-4FAA-B033-FAD4FEB94C62

Viime aikoina olen Instagramiin postannut värikkäämpiä kuvia, joissa saturaatio on voimakkaampi kuin esimerkiksi alkukesästä postatuissa kuvissa. Eilen kun sitten katselin Insta-kuviani minulle tuli oikein väriähky. Tajusin, että välillä on ihan kiva revitellä väreillä, mutta ominaiseen tyyliini kuuluu myös ”värittömyys” eli kuvissa saa kyllä olla värejä, mutta en pidä voimakkaasta värikylläisyydestä. Niimpä jatkossa aikomus on mennä taas hieman ns. värittömämpään suuntaan. Esimerkiksi tämän postauksen kuvat ovat tarpeeksi värittömiä omaan makuuni.

Muutenkin haluan alkaa enemmän kiinnittää huomiota siihen, mikä kuuluu omaan kuvaus/editointityyliini ja mikä taas ei. Noita asioita tulee tehtyä niin luonnostaan, etten kaikkia edes osaa nimetä. Haluaisinkin oppia tunnistamaan niitä enemmän, jotta voisin tietoisesti vahvistaa tyyliäni.

Miten on, onko teille blogeissa teksti vai kuvat tärkeämpiä? Vai koetteko edes asialla olevan väliä?

PS. Nämä kuvat on otettu isoäitini kodista. Eikö hänellä olekin kaikkia ihania pieniä yksityiskohtia sisustuksessaan?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.